donderdag 18 april 2013

Moord in de poel...

Er werd een moord gepleegd in de poel van De Gavers te Harelbeke. Dit was het thema van de natuuractiviteit die we kozen, ons aangeboden door de provincie West-Vlaanderen. Deze natuuractiviteit hadden we gewonnen na deelname aan hun online kenniswedstrijd over de provincie.

Als echte speurders gingen we aan het werk om te ontdekken of het een 'crime passionnel' was of eerder een brutale moord uit overlevingsdrang of ...  De leerlingen werden in groepjes onderverdeeld. De ene groep probeerde een profiel te maken van de dader en het slachtoffer. Twee andere teams deden aan veldonderzoek om sporen te zoeken die ons iets meer konden vertellen over deze moord. Plaats delict werd grondig onderzocht, alle mogelijke sporen moesten ons leiden naar de oplossing: het slachtoffer, de dader en het motief.

Team 1:
Veldonderzoek:  sporen in kaart brengen.
Team 1:
Veldonderzoek: mogelijk spoor
Team 2:
een profiel maken van de mogelijke daders en slachtoffers
Team 3:
Veldonderzoek: controle waterkwaliteit
Team 3:
Veldonderzoek: controle temperatuur v/h water




Schaatsenrijders (schrijven op het water...)

Waterschorpioen: de moordenaar in beeld gebracht!

Zoetwaterpissebed: R.I.P. ! ( = het slachtoffer)

Onze dank aan 'Tolhuis' van de provincie West-Vlaanderen en aan de twee gidsen voor een zeer leuke en educatieve natuuractiviteit! 

woensdag 17 april 2013

Rijmen maar...

Een beginrijm


Zeven Zaventemse Zotten Zullen Zes Zomerse Zondagen Zwemmen Zonder Zwarte Zwembroek, Zware Zulma, Zuster Zaliger Zei: "Zo Zeveraars, Ze Zijn Zeker Zot Zeg, Ze Zullen Zinken."