woensdag 4 juni 2014

Verkeersweek op school

Twee weken geleden zorgde juf Els ervoor dat het weer 'verkeersweek' was op school. Daardoor kregen we op de kleuterspeelplaats een echt fietsparcours, gezet door de mensen van de 'gemeente'. Het bestond uit echt straten, verkeersborden en echt werkende verkeerslichten. 

Tijdens de lessen verkeer, maakten we hier dan ook meer dan gebruik van. We deden verschillende oefeningen als voorbereiding op 'Het Grote Fietsexamen' zoals tussen een smalle of steeds smaller wordende rijstrook fietsen,onze hand uitsteken en achter ons kijken en dan zeggen hoeveel vingers juffrouw uitstak. 

Op maandag kregen we een mevrouw van bij de politie op bezoek. Ze gaf ons een halfuurtje les over 'de dode hoek'. Ze deed dit aan de hand van een powerpoint en op het einde een echte quiz. We doorstonden de quiz met glans!

Om de verkeersweek extra uitdagend te maken, bedacht juf Els een leuke actie in samenwerking met natuurlijk 'Sam De Verkeersslang!'. Ieder kind kon punten voor de school verdienen. Als ze met een milieuvriendelijk vervoersmiddel naar school kwamen, zoals samen met de bus, fiets, step, te voet,... kregen ze 3 punten EN extra punten als ze een helm of fluohesje aan hadden. Bij elk begin van de dag zeiden we onze punten aan de juf, die kleefde ze op met rode stickers om ze 's middags op de grote Sam De Verkeersslang te kleven. En we zijn super trots, want de slang raakte vol!

Hier zie je nog wat sfeerbeelden van de verkeersweek.

Groetjes
Milan en Amber

  
  
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten