maandag 10 februari 2014

gratis online typelessen

Omdat de computer hoe langer hoe meer belangrijk wordt in onze maatschappij, is het even belangrijk dat kinderen die goed kunnen gebruiken. Alles begint bij het vlot kunnen typen. Maar dat is niet zo eenvoudig.
Meestal kost het handen vol geld om een typecursus te volgen. Maar nu is er het alternatief: een GRATIS online typecursus. Op de site www.typelesonline.nl kun je gratis typelessen volgen op jouw niveau en tempo. Een echte aanrader dus! Wil je meer informatie? Die kun je vinden op mijn ICT-blog.
Je vindt er niet alleen informatie over de typelessen, maar ook over tal van andere ICT gerelateerde onderwerpen. Ga zeker eens een kijkje nemen.

maandag 3 februari 2014

Spreekbeurten



We kregen voor de kerstvakantie de opdracht om een spreekbeurt voor te bereiden over onze hobby of ons lievelingsdier. Vanaf begin Januari wordt er iedere woensdag door 1 van de klasgenoten een spreekbeurt gehouden. Ondertussen zijn we al met z'n allen (Amber met haar hond, Milan met zijn konijn, ik met mijn kip en haan, Maxim met de discusvis en Djenco met de hondenbrigade) de revue gepasseerd. Soms wordt de beamer gebruikt om een powerpoint te projecteren, of de computer zelf of gewoon prenten aan het bord. Omdat niemand meteen zijn punten weet zitten we op het puntje van onze stoel en bijten we op onze tanden van de spanning.