vrijdag 30 november 2012

Foto's Sint en Piet

De foto's van het bezoek van Sinterklaas staan online...

Klik hier: Foto's Sint en Piet

maandag 12 november 2012

Gewonnen!

Tijdens de maand oktober werkten we aan het project 'Functioneren in de samenleving' en hadden we het onder andere over het bestuur van een land, provincie, gemeente, de verkiezingen, ... Tijdens dit thema namen we deel aan de 'provinciequiz' van West-Vlaanderen. Het was spannend afwachten op de resultaten...
Maar, .... , ja hoor!

Nadat we vorig schooljaar al in de prijzen vielen na deelname van de stadsquiz van Kortrijk, vallen we alweer in de prijzen! Dit keer hebben een een natuuractiviteit gewonnen in domein De Gavers te Harelbeke. Ook kregen alle leerlingen een leuke zak met toffe inhouden! Dank u!


woensdag 7 november 2012

De aarde als element van de kosmos!

Website: www.sterrenkids.nl

Zeker een bezoekje waard!

Interessante filmpjes:




maandag 15 oktober 2012

Nieuwe links

In de rubriek 'weblinks' zijn twee nieuwe links geplaatst. Zeer interessant! Een leuke manier om je maaltafels of breuken te oefenen. Je kan er ook tal van andere inhouden inoefenen op een speelse en interactieve manier!  Aarzel niet en klik even door.

woensdag 10 oktober 2012

Politiek in de klas...

Vandaag werden we vereerd met een bezoekje van nieuw politiek talent. Wij hadden deze persoon uitgenodigd voor een interview i.v.m. de naderende verkiezingen van de gemeenteraad en de provincieraad. Wij hadden een aantal vragen voorbereid, maar het werden er al vlug heel wat meer tijdens het interview. Het was heel interessant! We weten nu alvast iets meer over lokale politiek en de verkiezingen. Wij danken U nogmaals voor uw komst.

donderdag 4 oktober 2012

Werelddierendag vandaag!

Verwen je huisdieren eens extra want vandaag is het werelddierendag! We krijgen er zoveel veel liefde van, tijd om eens iets extra's terug te doen!

Functioneren in de samenleving!

Ons  nieuwe thema sluit goed aan bij de naderende verkiezingen van 14 oktober. Na zes jaar is het weer tijd om te gaan kiezen voor een nieuwe gemeenteraad en provincieraad. Wij oefenden alvast onze kennis over de provincie en deden mee aan een quiz!
Waag ook je kans op:


Volgende week komt een politica naar de klas! Onze vragenlijst wordt aangemaakt!

donderdag 13 september 2012

BLOSO 'Week van de sportclub'


In het kader van de BLOSO 'Week van de sportclub' - hadden we woensdag 12 september allemaal onze sportoutfit aan! We hielden met de hele school een opwarmertje op de speelplaats. Echt Cool! Daarna brachten de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar een voorstelling in de klas over hun sportclub. Hieronder een kleine weergave...


 

 
 


Ook leuk om eens te gaan zien op: 

dinsdag 4 september 2012

Woensdag - Fruitdag! - Tutti frutti

Fruitmoment op 5, 12, 19, 26 september

Zoals vorig schooljaar willen we weer elke woensdag samen genieten van een gezond stukje fruit tijdens ons 'fruitmoment' in de eetzaal! We beginnen er deze week al aan!
We brengen dus tijdens september ons eigen stukje fruit mee, dit elke woensdag!

Vanaf oktober - Tutti Frutti !

Weldra krijg je ook een brief om je terug in te schrijven voor 'Tutti Frutti'. De leerlingen die zich inschrijven voor het project, zullen vanaf oktober tot juni elke woensdag een stuk fruit krijgen op school.
We hopen dat de leerlingen die niet deelnemen aan Tutti Frutti wel een eigen stukje fruit meebrengen. Zo ben je toch solidair en kan je toch samen met de anderen genieten van een gezonde hap!

maandag 3 september 2012

Opgelet in het verkeer!


Kom jij te voet of met de fiets naar school? --> Super!
Laat jij je zien in het verkeer?  --> Draag je fluohesje (en fietshelm)!
Heb je er geen? --> Vraag er eentje aan de leerkracht!


Mama, papa, opa, oma, ... Breng jij de kinderen met de auto naar school?

''


''
V

maandag 27 augustus 2012

Terug naar school!


Terug naar school? Boekentas al klaar? Jullie krijgen nog heel even vakantie...




! ! !

Breng je boekentas mee op maandag 3 september, want dan vliegen we er weer in!

! ! !

Op donderdag 13 september is er om 19u00 een infomoment in de klas voor een woordje uitleg over het nieuwe schooljaar. Tevens ook de gelegenheid om vragen te stellen aan de leerkrachten en directie!

! ! !

Tot binnenkort!